Medewerkers

 • Therecia Venema

  Eigenaar

 • Jeroen Musschenga

  Eigenaar

 • Nelly

  Secretariaat

 • Esther

  Secretariaat

 • Klaas

  Secretariaat

 • Ellen

  secretariaat

Historie

 • Willen jullie het geld dan vervangen?

  Een gesprek met de oprichters van barterorganisatie TradeXchange. ® Ad Broere, 28 juni 2011
  Ad Broere

  Therecia Venema en Jeroen Musschenga zijn twee nuchtere noordelingen, die succesvol zijn met hun barterbedrijf TradeXchange. Ik sprak met hen op 21 juni 2011 in Leeuwarden, waar hun bedrijf is gevestigd. In januari 2002 startten zij de organisatie, die door hen is opgezet op basis van het bedrijfsmodel van de WIR Bank in Zwitserland.

  Lees meer

Wir Bank en TradeXchange

 • TradeXchange is gebaseerd op het Zwitserse Wir bank systeem. Een TradeXchange rekening is eigenlijk hetzelfde als een bankrekening, met dat verschil dat je geen geld in handen krijgt. TradeXchange faciliteert de uitwisseling tussen de aangesloten bedrijven van producten en diensten om zo geld te besparen.

Zakelijk ruilen

 • Zakelijk ruilen: Trek als ondernemer niet te snel de conclusie dat ruilhandel niets voor u is. Er zijn namelijk speciale business-to-business ruilsystemen, via welke met name mkb’ers handel drijven. De eerste in zijn soort was de Zwitserse WIR Wirtschaftsring-Genossenschaft anno 1934. Deze organisatie liet middenstanders ruilen. Inmiddels is deze WIR een instituut. Ongeveer één op de vijf mkb-bedrijven in Zwitserland - zijn bij deze ruilhandelsbank aangesloten.


  Lees meer

Ruilmunt

 • TradeXchange Nederland is opgericht in 2002 en is een geldsysteem naast de euro voor en door ondernemers. Wij zijn 14 jaar succesvol actief op de Nederlandse markt en opgericht zonder subsidies of investeerders. Er vinden transacties plaats van bijna alle mogelijke denkbare zakelijke onkosten. Transacties in de sfeer van drukwerk tot aan het realiseren van een compleet bedrijfspand. Zo is er onlangs bijvoorbeeld een renteloos krediet verstrekt voor de bouw van een bedrijfspand in Wijk bij Duurstede.

  Lees meer over de ruilmunt

Complementair geld

 • TradeXchange Nederland is opgericht in 2002 en is een geldsysteem naast de euro voor en door ondernemers. Wij zijn 15 jaar succesvol actief op de Nederlandse markt en opgericht zonder subsidies of investeerders. Er vinden transacties plaats van bijna alle mogelijke denkbare zakelijke onkosten. Transacties in de sfeer van drukwerk tot aan het realiseren van een compleet bedrijfspand. Zo is er onlangs bijvoorbeeld een renteloos krediet verstrekt voor de bouw van een bedrijfspand in Wijk bij Duurstede.   Lees meer

Bartering

 • Het ruilen door ondernemers binnen een bepaald circuit staat bekend onder de naam bartering. Laat u daarbij niet in verwarring brengen door het (foutieve) gebruik dat mediajongens van deze term maken. Zij bedoelen met bartering doorgaans sponsoring via andere middelen dan geld, dus door het leveren van goederen of diensten. Met name in de televisiewereld is de term in zwang. Kleding- en biermerken ‘barteren’ hun producten aan programmamakers, in ruil voor publiciteit.   Lees meer

Virtuele Munt

 • TradeXchange Nederland is opgericht in 2002 en is een geldsysteem naast de euro voor en door ondernemers. Wij zijn 15 jaar succesvol actief op de Nederlandse markt en opgericht zonder subsidies of investeerders. Er vinden transacties plaats van bijna alle mogelijke denkbare zakelijke onkosten. Transacties in de sfeer van drukwerk tot aan het realiseren van een compleet bedrijfspand. Zo is er onlangs bijvoorbeeld een renteloos krediet verstrekt voor de bouw van een bedrijfspand in Wijk bij Duurstede.

  Lees meer

Digitale Munt

 • TradeXchange Nederland is opgericht in 2002 en is een geldsysteem naast de euro voor en door ondernemers. Wij zijn 15 jaar succesvol actief op de Nederlandse markt en opgericht zonder subsidies of investeerders. TradeXchange is marktleider met deelnemers in meer dan 200 plaatsen in Nederland. Meer dan 10000 barter transacties op jaar basis.
  Met een omzetstijging van 10% per jaar. Een groeiend netwerk van professionals met klinkende namen!


  Lees meer

Ruilen mkb

 • Trek als ondernemer niet te snel de conclusie dat ruilhandel niets voor u is. Er zijn namelijk speciale business-to-business ruilsystemen, via welke met name mkb’ers handel drijven. De eerste in zijn soort was de Zwitserse WIR Wirtschaftsring-Genossenschaft anno 1934. Deze organisatie liet middenstanders ruilen. Inmiddels is deze WIR een instituut. Ongeveer één op de vijf mkb-bedrijven in Zwitserland - zijn bij deze ruilhandelsbank aangesloten.

  Lees meer

Leverancier gezocht in:

Restaurant midden Nederland

Pelletkachels

Tuinhuisjes

Kunstof kozijnen regio Utrecht

Woninginrichting regio Arnhem

Kantoorartikelen

Tuinmeubelen

Herenmode

Horeca inrichting

Auto`s gebruikt

Zitmaaiers

Hotel in Amsterdam

Hotel Restaurant regio Utrecht

Buitenhaarden