FAQ

 • Wat is een barter tradexchange?
  Een barter tradexchange ( ruilhandelsysteem) fungeert als een bemiddelaar tussen de aangesloten bedrijven door de saldi van de accounts bij te houden van alle transacties die plaats vinden binnen de exchange. 

  Wat zijn trade euro`s?
  De trade euro is de drijvende kracht binnen een modern ruilhandelsysteem. Dit ruilmiddel houdt nauwkeurig de administratie bij van de ruiltransacties tussen de aangesloten bedrijven. 

  De trade euro maakt het mogelijk voor bijvoorbeeld een kledingzaak om de laatste mode te ruilen tegen winkelbeveiliging of een wintersportvakantie of andere producten of diensten die nodig zijn. 

  Een trade euro heeft dezelfde waarde als een gewone euro. 

  Hoe vinden betalingen plaats?
  TradeXchange beschikt over een online betalingssysteem waarbij deelnemers een eigen account hebben die zelf beheerd kan worden. In deze account wordt het saldo in trade euro`s bijgehouden en kunnen transacties gedaan worden tussen aangesloten bedrijven. 

  Hoe factureer ik?
  U maakt uw factuur net als anders maar vermeld ook op de factuur het bedrag of pecentage dat kan worden voldaan in trade euro`s.  bijvoorbeeld: deze factuur kan 100% in trade euro`s worden voldaan m.u.v. de btw. 

   

 • Hoe worden trade euro`s in de administratie verwerkt?
  U ontvangt elke maand een afschrift net als een bankafschrift waar de transacties in zijn vermeld over de afgelopen maand , het vorige saldo en het huidige saldo etc. U dient hiervoor een extra boekstuk aan te maken in uw administratie. U verwerkt dit afschrift op dezelfde manier als een bankafschrift. 

  Hoe zit het met BTW?
  Over omzet in trade euro`s bent u net als omzet over gewone euro`s BTW verschuldigd. Daarom adviseren wij om de BTW in geld af te rekenen omdat u deze aan de belastingdienst moet voldoen. 

  Wat vindt de fiscus ervan?
  De belastingdienst is bekend met TradeXchange en ziet omzet in trade euro`s net als omzet in euro`s. Dit betekent ook dat u zakelijke uitgaven in trade euro`s ook mag aftrekken van de belasting.  

  Met wie kan ik zaken doen?
  Met alle andere aangesloten bedrijven. 

   

 • Hoe weet ik wie er zijn aangesloten?
  Iedere deelnemer heeft via de eigen trade account toegang tot de deelnemerslijst. 

  Ook wordt u op de hoogte gehouden van aanbiedingen via de online marktplaats en via de aanbiedingen die aan u gemaild worden.  

  Wat nu als ik niet kan vinden wat ik nodig heb?
  Het kan voorkomen dat u iets nodig heeft en u hier geen leverancier kunt vinden in de huidige lijst met deelnemers. In dat geval kunt u contact opnemen met TradeXchange en uw wensen kenbaar maken. TradeXchange zal dan actief bedrijven benaderen die uw benodigdheden kunnen leveren om hen te interesseren om zaken te doen via TradeXchange met u. 

  Hoe wordt mijn bedrijf onder de aandacht gebracht van de andere deelnemers?
  TradeXchange mailt uw aanbiedingen naar alle aangesloten bedrijven, en deelnemers kunnen zelf aanbiedingen op de site plaatsen.  

  Hoe weet ik of iemand voldoende saldo heeft om zaken met mij te doen?
  Het is heel prettig te weten of iemand aan zijn betalingsverplichtingen kan voldoen. Ook daarvoor kunt u bij TradeXchange terecht door voordat u levert een autorisatie aan te vragen. Zo bent u altijd verzekerd van betaling.

  Complementair geld

 • Complementair geld is geld dat door private partijen wordt geschapen. Het circuleert naast het wettige betaalmiddel in een bepaald land. Er zijn verschillende manieren om complementair geld te scheppen.

  Barter deal

 • Ook wel bekend onder de naam countertrade of ruilhandel is in de feite de oudste vorm van directe ruil die we kennen. Het overgrote deel van verrekenen van economisch handelen verloopt indirect via geld (of natuurlijk giraal). Bartering kenmerkt zich door drie zaken 

  • er is sprake van het ruilen van producten voor producten 
  • er is sprake van een min-of-meer structurele en goed gedocumenteerde overeenkomst. 
  • Korting geven is geen barter. 
  • er is sprake van een verrekening van de voordelen van beide partijen in de deal.

  Er is in de business-to-business markt regelmatig sprake van barter deals. Deze kunnen ook belastingtechnisch interessant zijn. In het kader van merchandising biedt dit zeker mogelijkheden. Er zijn natuurlijk allerlei initiatieven en weer een soort tussenpersonen in de markt die het barteren vereenvoudigen voor partijen. Het woord ruilhandel wordt daarbij vaak vermeden omdat het vaak ook niet zomaar om een (eenvoudige) ruil gaat maar om complete deals. Het gaat meestal om wederdiensten dus dat kan van alles zijn. Er zijn ook al weer hele systemen waarbij je vouchers krijgt en die t.z.t. kunt inwisslen tegen de prestatiesvan een ander. In feite stap je dan al weer af van de direct ruil en neemt de voucher de rol van het geld over.

 • Belastingaspecten

  Bij bartering is het belangrijk (en verplicht) dat beide partijen een factuur uitreiken voor de waarde van de producten/prestaties. Als dit gedaan wordt is aftrek van voorbelasting mogelijk. Soms is het juist handiger dit hele traject er niet bij te betrekken. De Belastingdienst gebruikt de term bartering ook als er bijvoorbeeld in natura wordt gesponsord bijvoorbeeld bij sport. De sportvereniging ruilt zorgt voor reclameruimte en naamsbekendheid (dragen van kleding volgens contract) en de ander partij (kan de sponsor zijn) zorgt voor de kleding.

  Barteren

 • Binnen TradeXchange worden producten of diensten zelden direct geruild tegen andere producten of diensten, dus 1 op 1. In de praktijk worden de producten of diensten verhandeld met niets meer dan een online boekhoudsysteem die de transacties bijhoudt. Bij deze manier van zaken doen is geld in de meeste gevallen niet nodig. In feite is er een elektronische valuta gecreëerd (trade euro) die gewaarborgd is door de producten en diensten van de deelnemers.

  Barter trade

 • Lokale ruileconomie.
  Een lokale ruileconomie (Engels: trade exchanging economy) is een economie die is gebaseerd op directe of indirecte ruilhandel. Vroeger werden de goederen en diensten in een lokale ruileconomie direct geruild. Tegenwoordig betalen de deelnemers in een lokale ruileconomie elkaar meestal in een interne munt (complementaire munteenheid, complementary currency), zodat de activiteit niet beperkt hoeft te blijven tot één-op-één ruilhandel.

  Bron: Wikipedia

  Barter exchange

 • Lokale ruileconomie.
  Een lokale ruileconomie (Engels: trade exchanging economy) is een economie die is gebaseerd op directe of indirecte ruilhandel. Vroeger werden de goederen en diensten in een lokale ruileconomie direct geruild. Tegenwoordig betalen de deelnemers in een lokale ruileconomie elkaar meestal in een interne munt (complementaire munteenheid, complementary currency), zodat de activiteit niet beperkt hoeft te blijven tot één-op-één ruilhandel.

  Bron: Wikipedia

Leverancier gezocht in:

Hotel Restaurant Oost Nederland

Bedrijfskleding

Kunstplanten

Buiskap Sea Ray Sundancer 270

Bedrijfskleding

Woninginrichting

Kantoorartikelen

Beddenzaak

Keuken regio Arnhem

Koffers

Schilder regio Loosdrecht

Koelvitrine

Restaurant midden Nederland

Tuinhuisjes

Kantoorartikelen

Tuinmeubelen

Herenmode

Horeca inrichting

Auto`s gebruikt

Zitmaaiers

Hotel in Amsterdam

Hotel Restaurant regio Utrecht

Buitenhaarden